Φιλοθέη: Τρεις συλλήψεις για απόπειρα διάρρηξης σπιτιού

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο άνδρες, 42 και 29 ετών και ένας 15χρονος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπής κατά συναυτουργία, απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απείθειας και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της Τετάρτης (18/1) ο 42χρονος και ο 29χρονος αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην περιοχή της Φιλοθέης, όπου έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Φιλοθέης-Ψυχικού, κατόπιν αναζητήσεων κατάφεραν να εντοπίσουν στη Φιλοθέη τους δύο άνδρες και έναν ανήλικο, ο οποίος, όπως προέκυψε, εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 2 αλλοδαποί, 42 και 29 ετών και ανήλικος ημεδαπός (15 ετών) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπής κατά συναυτουργία, απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απείθειας και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 18-1-2023 ο 42χρονος και ο 29χρονος αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην περιοχή της Φιλοθέης, όπου έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Φιλοθέης-Ψυχικού, κατόπιν αναζητήσεων κατάφεραν να εντοπίσουν στη Φιλοθέη τους ανωτέρω και τον ανήλικο, ο οποίος, όπως προέκυψε, εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Κατά τη σύλληψή τους, ο 42χρονος προέβαλε αντίσταση, ενώ ο 29χρονος αρνήθηκε τον έλεγχο και αφού ακινητοποιήθηκαν, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, μαύρο γάντι, κατσαβίδι και χρηματικό ποσό.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο περιπτώσεις διάρρηξης-κλοπής από οικίες, μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που έγιναν στις περιοχές του Ψυχικού και της Γλυφάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα