

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στο Open tv και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη:
Αύριο, δεν αναμένουμε απλώς τη δικαστική απόφαση. Είμαστε εκεί, έξω από το δικαστήριο και διαδηλώνουμε τη δημοκρατική απαίτηση να καταδικαστούν οι φασίστες και να μπουν στη φυλακή.
Η ΧΑ έκανε σε εισαγωγικά μόνο «πολιτικό αγώνα». Εγκληματική ήταν στην πραγματικότητα η δράση της. Δολοφονώντας, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας κυρίως αδύναμους ανθρώπους, χωρίς φωνή, όπως ο Λουκμάν, όπως τα εκατοντάδες θύματα πάμφτωχων προσφύγων που βγήκαν στην επιφάνεια χάρη στην τεκμηρίωση του δημοκρατικού Τύπου.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άλλαξε τα δεδομένα. Ξεχύλισε το ποτήρι. Για αυτό το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε καμιά εγκληματική ενέργεια των φασιστών, από τα πρώτα τους βήματα. Εξαρχής τους σπάμε το χέρι για να μην χύνουν το δηλητήριό τους και να μην πολλαπλασιάζεται η δράση τους.
Αύριο το δικαστήριο δεν καταδικάζει μόνο την ελληνική ΧΑ, αλλά στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Βέβαια στην Ελλάδα δεν θα τελειώσει αύριο με την απόφαση ο αντιφασιστικός αγώνας. Καμιά αυταπάτη. Έχουμε ακούσει δεξιούς πολιτικούς, ακόμα και νυν βουλευτές της ΝΔ, να ζητούν μια καλύτερη, καθαρότερη, «συστημικότερη» ΧΑ. Έχει υπάρξει προσπάθεια ενσωμάτωσης του λόγου της ακροδεξιάς, από συντηρητικά κόμματα εδώ κι αλλού. Για αυτό η πολιτική μάχη θα συνεχιστεί ώστε όχι η ΧΑ μόνο, αλλά κυρίως η ατζέντα της, να πάψει να δηλητηριάζει τη ζωή των πολιτών.
Για το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν
Πρόκειται για σοβαρή πολιτική και δημοσιογραφική κίνηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη και από την κοινή γνώμη και από το δικαστήριο. Τη χαιρετίζω! Είναι στην πιο αληθινή παράδοση του Τύπου, που πάει πέρα από την είδηση. Αλλά και στις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς, που οφείλει να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα. Η Εφημερίδα των Συντακτών είναι το έντυπο με την πιο καθοριστική συμβολή στην αποκάλυψη του εγκληματικού και παρακρατικού χαρακτήρα της οργάνωσης
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.