Φίλης: Η Κεραμέως έκλεισε τα ολοήμερα σχολεία δίχως καν εγκύκλιο

Χωρίς να εκδώσει ούτε καν εγκύκλιο η υπουργός Παιδείας έκλεισε τα ολοήμερα σχολεία, όπως καταγγέλει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με παρέμβασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. «Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Κεραμιδαριό η εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Φίλης επεσήμανε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου η Ν. Κεραμέως ήταν εναντίον του κλεισίματος των σχολείων τον Μάρτιο λόγω του κορωνοϊού παρά τις εισηγήσεις των επιστημόνων αλλά αναγκάσθηκε να αλλάξει θέση μετά την απόφαση του πρωθυπουργού. «Αυτά που λέει ότι ακούει τους ειδικούς είναι για το πόπολο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την υπουργό να διαψεύσει τα δημοσιεύματα Επισημαίνεται ότι ο Ν. Φίλης πριν την έναρξη της συνεδρίασης για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ζήτησε από την υπουργό να δηλώσει αν έχει αποσταλεί εγκύκλιος στα σχολεία ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

«Ερωτώ και θέλω μία απάντηση. Υπάρχει από την υπουργό εγκύκλιος, απόφαση ή οτιδήποτε; Τι νομοσχέδια συζητάμε όταν δεν υπάρχει σαφής απάντηση για ένα θέμα που αφορά την εκπαίδευση και την οικογένεια και υπάρχει αναβρασμός στην εκπαίδευση», είπε.

«Εγκύκλιος υπάρχει με όλες τις οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Τα ολοήμερα υπάρχει απόφαση να μην λειτουργήσουν. Όλοι είναι ενημερωμένοι ότι λειτουργούμε με το πρωινό τμήμα. Έφυγε έγκαιρα η εγκύκλιος με τη λειτουργία του πρωινού τμήματος. Είναι όλοι ενήμεροι. Έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι δεν εστάλη εγκύκλιος ότι δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, αλλά εγκύκλιος μόνο για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν.

 

Σχετικά Νέα