

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε να συλλαμβάνονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν τηρούν την υποχρέωση να παραμένουν στα σπίτια τους.
Τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν στόχο να αναχαιτίσουν την εκτίναξη των κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ενίσχυσε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Μανίλα και σε διάφορες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανεμβολίαστοι κάτοικοι πρέπει να μένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της περιόδου επιβολής των νέων μέτρων, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Ιανουαρίου και δεν θα μπορούν να βγαίνουν παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης ή να γυμναστούν.
«Μπροστά στην εθνική έκτακτη ανάγκη (…) διατάζω τους (τοπικούς άρχοντες) να αναζητούν τους ανεμβολίαστους και να τους ζητούν να μην μετακινούνται. Κι αν αρνηθούν, εάν βγαίνουν από τα σπίτια τους (…) τότε οι αρχές θα μπορούν να συλλάβουν τους μη συνεργάσιμους», δήλωσε ο πρόεδρος Ντουτέρτε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα.
Πάνω από 70% οι εμβολιασμένοι στη Μανίλα
Περίπου το 70% των κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας, όπου ζουν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως λιγότεροι από τον μισό πληθυσμό συνολικά στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ο Ντουτέρτε δήλωσε «άναυδος» από τον σημαντικό αριθμό των Φιλιππινέζων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στις Φιλιππίνες κατέγραψαν ρεκόρ από τις 26 Σεπτεμβρίου, με 17.220 κρούσματα σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Το υπουργείο Υγείας έθεσε το σύνολο της χώρας των 109 εκατομμυρίων κατοίκων σε «υψηλό κίνδυνο» έπειτα από μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε, μια αξιωματούχος της αρχής Υγείας της χώρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Philippines.
Σχετικά Νέα
Κομισιόν: Χαιρετίζουμε την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας – Αξιολογούμε τη συμφωνία Ουάσιγκτον – Λονδίνου
“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι σε κάποιο βαθμό.
Φιντάν για αυτοδιάλυση PKK: “Ιστορική απόφαση – Θα παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα”
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η ανακοίνωση από το Εργατικό.
Μερτς: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.