Φεύγει από το χρηματιστήριο και η αλλαντοβιομηχανία “Νίκας”

Επισημαίνεται ότι η μεγάλη αλλαντοποιία, που είχε περιέλθει προ ετών σε δεινή οικονομικά θέση, εξαγοράστηκε από την Chipita, η οποία ανήκε στον σαουδαραβικών συμφερόντων όμιλο Olayan και στον Σπ. Θεοδωρόπουλο. Οταν προ μηνών οι δύο μεγαλομέτοχοι πούλησαν την Chipita στην αμερικάνικη Mondelez, ο κ. Θεοδωρόπουλος κράτησε ένα μικρό κομμάτι του ομίλου της – τις θυγατρικές Cipita Foods και “Νίκας”.

Μέσω της ελεγχόμενης από τον ίδιο κυπριακής εταιρείας Cryred Investments κατέθεσε δημόσια πρόταση για εξαγορά όλων των εν διασπορά μετοχών (2.632.919 μετοχές ή το 4,95% της εταιρίας).

Προσφέρει τίμημα 1,24 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι η εξαγορά και η απόσυρση θα του κοστίσουν εν συνόλω μόλις 3,26 εκατ. ευρώ. Αν οι μικρομέτοχοι αρνηθούν να δώσουν τις μετοχές τους στη διαδικασία της δημόσιας πρότασης, έχει τη δυνατότητα να τις πάρει υποχρεωτικά, ασκώντας το δικαίωμα squeeze out.

Επισημαίνεται ότι η αποτίμηση που διενήργησε η Grant Thornton, η αξία της μετοχή “Νίκα” προσδιορίστηκε σε 1,2343 ευρώ, οριακά χαμηλότερη από το προσφερόμενο τίμημα.

Συντονισμένα με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο και την Cryred Investments ενεργούν πολλές θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες, που κατέχουν ασήμαντο αριθμό μετοχών “Νίκα”. Μεταξύ αυτώς η Kriescendos Invest, Chipita Foods, Chipita Holdings, Givenrise Investments, Eurohellenic MAE Επενδύσεων,  Shearbide Enterprises, Navidomo Services, Chipita India Private, Chipita Ghana Cyprus, Exoder Ltd και Καραγιάννης ΑΒΕΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα