

Κατά μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, σημειώνονται ότι όσο διαρκεί αυτή η περίοδος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για μια νέα παροδική ύφεση.
Ο κ. Φέσσας τάχθηκε και κατά των προεκλογικών παροχών καθώς, όπως είπε, η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.
Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η προσέλκυση επενδύσεων θα πρέπει να γίνει εθνικός στόχος. «Ειδικά η προσέλκυση επενδύσεων στη βιομηχανία και τη μεταποίηση θα προσφέρει στην οικονομία, αυξάνοντας τις εξαγωγές και δημιουργώντας νέες και καλές θέσεις εργασίας», τόνισε.
Μάλιστα, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δεν είναι θετικά, καθώς το 2018 έναντι του 2017 οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 3% και τόνισε ότι οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο μισό απ’ των ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στη χώρα μας ανέρχονται στο 11% όταν στην Ευρώπη είναι 22%.
Σχετικά Νέα
-
Στάσιμη για τρίτη συνεχή χρονιά η γερμανική οικονομία
Στο 0,0% αναθεώρησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική άνοδο
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε την Τρίτη το χρηματιστήριο της Wall Street, χάρη στην ώθηση.
ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Η υπεραπόδοση των φόρων με ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα κατά 10,6% και η.
Πρόγραμμα ΥΠΑΑΤ για μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων: Έρχεται νέο λίφτινγκ
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων (παρέμβαση Π3-73-2.3) διαμορφώνεται.