Φασολάδα, τζατζίκι, μουσακάς και μπακλαβάς: Μια Ελληνίδα σεφ μαγειρεύει για τον Μπάιντεν

Μουσακά, ψάρια, βραστά λαχανικά αλλά και μπακλαβά δοκίμασαν στο παρελθόν οι ένοικοι του Λευκού Οίκου από τα χέρια της Ελληνίδας σεφ Μαρίας Λόη.

Μπάϊντεν και Ομπάμα δίνουν υψηλή βαθμολογία στην ελληνική κουζίνα και ο Λευκός Οίκος μοσχοβόλησε αρκετές φορές από τα ελληνικά πιάτα της μαγείρισσας, με τον νυν αλλά και τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να έχουν μεν διαφορετικές προτιμήσεις αλλά την ίδια αγάπη για τα ελληνικές νοστιμιές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η Μαρία Λόη, που εδώ και εννέα χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αμερική, αποκάλυψε τις προτιμήσεις όχι μόνο των δυο προέδρων, αλλά και των Πρώτων Κυριών αντίστοιχα και δήλωσε πως το επόμενο πιάτο που θα φτιάξει όταν κληθεί να μαγειρέψει στο Λευκό Οίκο θα είναι η «κλασική» ελληνική φασολάδα.

«Ο νυν πρόεδρος τρώει πολύ υγιεινά και νομίζω του αρέσουν τα ελληνικά δικά μας φαγητά, γιατί εμείς δεν τηγανίζουμε, χρησιμοποιούμε βιολογικά υλικά και μπορεί κάποιος να νιώσει απόλυτα τη γεύση. Δεν έτρωγε κρέας όταν είχα μαγειρέψει αλλά νομίζω πως είχε δοκιμάσει και το τζατζίκι μου» σημειώνει και προσθέτει πως η Τζιλ Μπαϊντεν , τρέφεται επίσης υγιεινά και έχει αδυναμία στις σαλάτες .

Ο μουσακάς βρέθηκε σε πρώτο πλάνο σε δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα για Έλληνες στο Λευκό Οίκο. Η Ελληνίδα σεφ είχε ετοιμάσει τότε πολλά πιάτα, με τον μουσακά να κερδίζει τις εντυπώσεις του Μπαράκ Ομπάμα που… έκλεισε το μενού, με επιδόρπιο μπακλαβά, σχολιάζοντας μάλιστα πως ήταν ο καλύτερος που έχει φάει ποτέ. Ρώτησε μάλιστα την ελληνίδα μαγείρισσα για τα υλικά του γλυκού και εκείνη του αποκάλυψε πως τα συστατικά είναι το καλό μέλι και το λάδι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα