Φάουτσι: Οι αρνητές του εμβολιασμού, η σοβαρότερη απειλή για τη δημόσια υγεία

Όσοι στέκονται σκεπτικοί απέναντι στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, ή τον αρνούνται ρητά, αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και το να τους πείσεις να τον δεχθούν είναι θέμα υψίστης σημασίας για την υγεία του συνόλου, υποστήριξε σε συνέντευξή του στους New York Times ο κορυφαίος Αμερικανός Λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι .

Ωστόσο όπως τόνισε ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών σε μια συνομιλία του με το κέντρο Hastings, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους “στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι αυτό (σ.σ. η άρνησή τους) είναι πρόβλημα.

Πολλοί επίσης, άνθρωποι απλώς δεν αποδέχονται το γεγονός ότι ένα εμβόλιο αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα, ειδικά επειδή οι ειδικοί κατά τις πρώτες μέρες της επιδημίας προειδοποίησαν ότι ένα εμβόλιο μπορεί να πάρει χρόνια.
Μάλιστα, όπως είπε, τον «κατέπληξε» η απροθυμία των ανθρώπων να πιστέψουν στην ύπαρξη του ιού.

«Παρά τους 250.000 θανάτους, τις 11 εκατομμύρια μολύνσεις συνολικά στις ΗΠΑ και παρά 150.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα, δεν πιστεύουν ότι είναι πραγματικός. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα», δήλωσε ο Φάουτσι.

Μιλώντας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο διαδικτυακό συνέδριο Dealbook της NYT, ο Φάουτσι είπε ότι «εάν έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και το 50% του πληθυσμού αρνείται να το πάρει, εξακολουθείτε να έχετε μια σημαντική πρόκληση για τη δημόσια υγεία».

Με βάση τους υπολογισμούς του NIH, το 75% του πληθυσμού των ΗΠΑ θα έπρεπε να εμβολιαστεί για να επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης, ο Δρ. Φάουτσι επέμεινε ότι μόνο αν «η συντριπτική πλειοψηφία» των ανθρώπων εμβολιαστεί, μπορούμε ουσιαστικά να συντρίψουμε την πανδημία που ξέσπασε.

Σχετικά Νέα