

Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα γνωρίζουμε αν τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, σε κατάθεσή του στο Κογκρέσο.
Αυτή τη στιγμή τέσσερα εμβόλια βρίσκονται στην τρίτη φάση των δοκιμών, αυτά των AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna.
Ο κ. Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας, τόνισε ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει διαθέσιμο κάποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εξαιτίας «των ενδελεχών κλινικών δοκιμών που απαιτούνται» για την εξέλιξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι οι επιστήμονες θα έχουν βρει ένα εμβόλιο ως το τέλος του έτους ή ως τις αρχές του 2021.
Σχετικά Νέα
-
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.