

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συμπολίτες του θα χρειαστεί να φορούν μάσκες μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή του κορωνοϊού.
Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNN, ο Φάουτσι είπε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ωστόσο δεν αναμένει να έχουμε μια επιστροφή στην προ κορονοϊού κατάσταση. «Αν με ρωτάτε για το αν θα υπάρξει κανονικότητα όπως τον Νοέμβριο του 2019, τότε είναι δύσκολο να σας πω ναι. Αν όμως μιλάμε για σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο, τότε θα τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα».
Προ ημερών ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ότι δεν θα έβγαζε τη μάσκα του, παρότι στεκόταν περισσότερο από τρία μέτρα μακριά από τον Δρ Φάουτσι και τον Διευθυντή του NIH Φράνσις Κόλινς.
«Ξέρετε ότι φορώντας αυτή τη μάσκα και το επόμενο έτος μπορούμε να σώσουμε ζωές, έναν σημαντικό αριθμό ζωών», δήλωσε ο Μπάιντεν.
Κληθείς να σχολιάσει ο Φάουτσι είπε «Συμφωνώ απολύτως» και πρόσθεσε: «Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί και κατά πόσο θα έχει εξαλειφθεί η απειλή του ιού στη κοινότητα. Θα πρέπει να πλησιάσει το μηδέν για να πούμε ότι δεν χρειάζονται πια οι μάσκες».
Dr. Fauci says that it's "possible" that Americans will be wearing masks in 2022.
"When it goes way down and the overwhelming majority of the people in the population are vaccinated, then I would feel comfortable in saying, you know, 'We need to pull back on the masks'" #CNNSOTU pic.twitter.com/8Upirj9VGb
— State of the Union (@CNNSOTU) February 21, 2021
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.