Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα στηρίξει την ανάπτυξη

Την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων και εφαρμογής των πολιτικών που θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάκαμψης της οικονομίας, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, τονίζοντας ότι η Eurobank θα συμμετάσχει στην προσπάθεια επίτευξης υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης στο επίπεδο του 3,5%.

Η εξομάλυνση του εκλογικού κύκλου και η ανάδειξη κυβέρνησης ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα βοηθήσουν έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές, σημείωσε ο ίδιος. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι οι προκλήσεις παραμένουν και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα καθώς τα «κόκκινα» δάνεια πρέπει να μειωθούν και οι επενδύσεις να αυξηθούν.

Όσο για τους στόχους της Eurobank, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει τα δύο από τα τέσσερα στάδια του εταιρικού της μετασχηματισμού, ο επικεφαλής της τράπεζας σημείωσε ότι υπάρχει ξεκάθαρο όραμα και συγκεκριμένος οδικός χάρτης για να επιτευχθεί η σύγκλιση σε επίπεδο δεικτών με τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Βασικός στόχος της Eurobank είναι η μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 16% στο τέλος του 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό στο τέλος του 2021.

Παράλληλα, η τράπεζα θα επιδιώξει να καταστεί η πρώτη επιλογή των καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων αλλά και η πιο ώριμη ψηφιακά στη ΝΑ Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Eurobank, κ. Γιώργος Ζαννιάς δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ελληνική οικονομίας είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, υπογραμμίζοντας ότι ανάπτυξη χωρίς χρηματοδότηση από τις τράπεζες δεν γίνεται.

Σχετικά Νέα