Φ. Γεννηματά: Να σταματήσει το bullying στο ΚΙΝΑΛ

Να σταματήσει το bullying με το Κίνημα Αλλαγής και τα στελέχη του ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι κάποιοι θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα με το ΚΙΝΑΛ! «Κύριε Μητσοτάκη σας προτείνω να βγάλετε την μονταζιέρα από την πρίζα γιατί λειτουργεί και τις δικές σας πρώτες μέρες», υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά.

Την ίδια ώρα, άσκησε δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις προγραμματικές της δηλώσεις. Αναρωτήθηκε που είναι το σχέδιο για τις επενδύσεις και είπε: «Συμφωνούμε να γίνουν (σ.σ. οι φοροελαφρύνσεις) αλλά κρατάτε υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θα υπάρξει άραγε δημοσιονομικός χώρος ή θα έχουμε νέες περικοπές και στα νοσοκομεία και μειώσεις στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στις κοινοτικές δαπάνες»;

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά διερωτήθηκε ένα θα διατηρήσει η ΝΔ το Υπερταμείο «ως απόδειξη δική σας συμμόρφωσης».

«Χρειάζεται να πάρουμε ξανά τον εθνικό έλεγχο του Υπερταμείου και να εξελιχθεί σε ταμείο εθνικής περιουσίας. Ένα μέρος να πάει στην εξόφληση του χρέους, ένα μέρος σε επενδύσεις κι ένα μέρος στην αποταμίευση ως προίκα στο ασφαλιστικό», πρότεινε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέλειψε να πει κάτι για τους εργαζόμενους που ακόμα είναι απλήρωτοι, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων διατηρούν και απολαμβάνουν την περιουσία τους. Κριτική άσκησε για το μέγεθος της κυβέρνησης αλλά και στους δήθεν κομματικούς γραμματείς. «Ξεκινάτε λάθος, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν σπάσουμε το απόστημα», υπογράμμισε.

Σχετικά Νέα