

Το επόμενο πρόσωπο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σκιαγράφησε η Φώφη Γεννηματά συνεδρίαση στελεχών για τον προγραμματισμό δράσεων και για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό το πρόσωπο από ΚΙΝΑΛ ήταν «παρών στα χρόνια της κρίση».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματα:
«Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης.
Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Η θέση μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος.
Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει.
Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι.
Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε την δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.
Στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα νόημα η ονοματολογία, αποπροσανατολίζει τη συζήτηση».
Σχετικά Νέα
Το ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών: Βαθιά ριζωμένο το πόλο στο αθλητικό dna και στην κουλτούρα των Ελλήνων
«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών για το υπέροχο πασχαλιάτικο δώρο που προσέφερε.
Σωκράτης Φάμελλος: Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
Στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World Cup στην Κίνα, από την Εθνική Ομάδα.
Ν. Κακλαμάνης: Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης απέδειξαν ότι έχουν λαμπρό μέλλον
Τα συγχαρητήριά του στις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών για το χρυσό και.
«Ημέρα χαράς, αγάπης και δύναμης! Χριστός Ανέστη!» – Ευχές Κυρ. Μητσοτάκη για το Πάσχα
Τις ευχές του για το Πάσχα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία ανάρτηση στο.