Φ.Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Απαραίτητη η αναβάθμιση των δυτικών περιοχών

«Απαραίτητη είναι η αναβάθμιση των Δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης», τόνισε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντησή της με δημάρχους της Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Ευόσμου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Η Νέα Αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη και στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό καταθέσαμε πριν από δύο μήνες, ολοκληρωμένη πρόταση για μία πράσινη ανάπλαση στο πολύπαθο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα αναπτυξιακό άλμα, ιδιαίτερα στις δυτικές υποβαθμισμένες περιοχές», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Αυτό μπορούμε σίγουρα να το πετύχουμε αξιοποιώντας την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που μπορεί ο ψηφιακός της εγκέφαλος και το πολιτικό και οικονομικό forum να μείνουν στο κέντρο, αλλά το σώμα της να μεταφερθεί δυτικά, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε αυτές τις περιοχές, που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι αστικές αναπλάσεις στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το παιδιατρικό νοσοκομείο, ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κυρίως να είναι εύκολα προσβάσιμο από τους δύο δήμους και άρα πρέπει να τρέξουν γρήγορα όλα τα έργα που χρειάζονται για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Εμείς δεν χωρίζουμε τους κατοίκους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία όπως δυστυχώς κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους», συμπλήρωσε.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι σκοπός της επισκέψεώς της ήταν να επισημάνει την ανάγκη αναβάθμιση της δυτικής πλευράς, των υποβαθμισμένων δήμων. «Είναι πολυπληθέστατοι, έχουν χιλιάδες ανθρώπους, έχουν πάρα πολλά παιδιά και πρέπει να δούμε πώς θα αναβαθμιστεί η ζωή τους. Δεν μπορεί να ζούνε σε αυτές τις συνθήκες, στη μιζέρια, στη φτώχεια, μόνο με επιδοματικές πολιτικές που τους κρατούν σε αυτή την κατάσταση και δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν ίσες ευκαιρίες να αλλάξουν την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το εάν έγινε κάποια κουβέντα για τους εμβολιασμούς, για τη συμβολή της Εκκλησίας στο να ενισχυθεί η προσπάθεια και να αυξηθεί ο κόσμος που πηγαίνει στα εμβολιαστικά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι

«Δεν συζητήσαμε για τους εμβολιασμούς. Η θέση, όμως, του Κινήματος Αλλαγής είναι ξεκάθαρη. Εμείς δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Έχουμε κάνει καμπάνια του κόμματος μας για τους εμβολιασμούς. Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέτυχε. Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην Ευρώπη και αυτό θα μας δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα τώρα με το άνοιγμα των σχολείων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα