

Για τις εικόνες καταστροφής που σημειώθηκαν στο Νέο Ηράκλειο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών το πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας,.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το φαινόμενο οφείλεται σε δυο παράγοντες. Αφενός στον κίνδυνο, στο ίδιο το φαινόμενο δηλαδή και αφετέρου στην τρωτότητα των συστημάτων.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο εστιάζεται σε ένα σημείο.
Ο λόγος για τον οποίο σημειώνονται μεγάλες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα είναι ότι αυτά είναι πλέον πιο έντονα λόγω της κλιματικής κρίσης και ότι έχουμε γίνει πιο ευάλωτοι.
Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε τη μαρτυρία της λέγοντας πως αν και το φαινόμενο κράτησε 5-10 λεπτά, η αίσθησή του θύμιζε σεισμό.
Ο αντιδήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Ηλίας Μοσχονάς δήλωσε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για το Νέο Ηράκλειο, το οποίο έχει δημιουργήσει πάρα πολλές ζημιές. Αυτό που ζητούν πλέον είναι να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.