

Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, καθώς η αύξηση των εισαγωγών συνέχισε να υπερβαίνει εκείνη των εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το εμπορικό πλεόνασμα αγαθών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 7,3 δισ. Ευρώ τον Σεπτέμβριο, σε κατακόρυφη πτώση από τα 24,1 δισ. Ευρώ που κατέγραψε στον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εμπορικό πλεόνασμα 8,9 δισ. Ευρώ.
Το πλεόνασμα μειώθηκε καθώς η αύξηση των εισαγωγών κατά 21,6% υπερέβη την αύξηση κατά 10% των εξαγωγών.
Προσαρμοσμένο για τις εποχικές διακυμάνσεις, το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 6,1 δισ. Ευρώ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τα 9,7 δισ. Ευρώ τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η Eurostat.
Οι εξαγωγές της ευρωζώνης μειώθηκαν 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,5%.
Σχετικά Νέα
Μακρόν: «Κλειδί» η ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η Γαλλία συζητά με εταίρους της για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με.
Εμ. Μακρόν: «Κλειδί» η ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η Γαλλία συζητά με εταίρους της για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με.
Μερτς: Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία
Η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην.
Μερτς: «Μικρή, αλλά υπαρκτή» η πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ως «μικρή, αλλά υπαρκτή» περιέγραψε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς την πιθανότητα να τελειώσει ο.