

Υποχώρησε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός και ο δομικός δείκτης στην ευρωζώνη, υποστηρίζοντας την απόφαση της ΕΚΤ να καθυστερήσει μια προγραμματισμένη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 1,4% στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, έναντι προσδοκιών για παραμονή στο 1,5% του Φεβρουαρίου.
Οι ενεργειακές τιμές ήταν η μόνη μεγάλη συνιστώσα του δείκτη που σημείωσε άνοδο τον Μάρτιο, κατά 5,3% σε ετήσια βάση από το 3,6% τον Φεβρουάριο.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 1% σε ετήσια βάση, από το 1,2% του Φεβρουαρίου.
Εάν εξαιρεθούν και οι τιμές του αλκοόλ και του καπνού, οι τιμές διαμορφώνονται στο 0,8% από το 1% τον Φεβρουάριο, έναντι προσδοκιών για 0,9%.
Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση της Eurostat, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 7,8% του εργατικού δυναμικού τον Φεβρουάριο έναντι του Ιανουαρίου, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία υποχώρησε στους 12,730 εκατ. από τους 12,807 εκατ. τον Ιανουάριο.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντοκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.