

Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, παρά το ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων και οι πιο αυστηροί περιορισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να μειώσουν ή νέα αναστείλουν τις υπηρεσίες τους.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε πως το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε στο 8,3% τον Δεκέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παρόλα αυτά, ο αριθμός των ανθρώπων που κατηγοριοποιήθηκαν ως άνεργοι, αυξήθηκε κατά 55.000 μετά από την πτώση κατά 172.000 τον Νοέμβριο.
Η Eurostat ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που ταξινομούνται ως άνεργοι, δεν περιλαμβάνει εκείνους που δεν ήταν ελεύθεροι να αναζητήσουν εργασία, αναφέροντας το παράδειγμα των γονέων που είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν την φροντίδα των παιδιών τους στο σπίτι ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη έχει επίσης μειωθεί εξαιτίας της χρήσης των προγραμμάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας, που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των μισθών των εργαζομένων που απασχολούνται από επιχειρήσεις που έπρεπε να μειώσουν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Σχετικά Νέα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου
Σήμερα Παρασκευή, 9 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Χριστοφόρου μάρτυρος, Προφήτου Ησαΐα, Άγιος Νικόλαος ο νέος ο εν Βουνένοις. Τα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (09/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Η Ισημερινή Γουινέα συζητά με τις ΗΠΑ την υποδοχή μεταναστών υπό απέλαση
Ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, ο Τεοντόρο Νγκέμα Ομπιάνγκ, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι.
Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών που ζήτησε ο Πούτιν – Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.