Ευρωεκλογές: Από… οπωροπωλείο το τελευταίο προεκλογικό μήνυμα της Μελόνι – Ψήφισε στη Ρώμη η πρωθυπουργός

Με έναν ασυνήθιστο τρόπο, από ένα οπωροπωλείο της Ρώμης, αποφάσισε να στείλει το τελευταίο της προεκλογικό μήνυμα η Ιταλίδα πρωθυπουργός και πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι για τις Ευρωεκλογές.

Σε ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, λίγο μετά τα περασμένα μεσάνυχτα, η Μελόνι βρίσκεται σε ένα οπωροπωλείο της Ρώμης και ζητά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος «να μην πει τίποτα, διότι δεν επιτρέπεται, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας».

Στη συνέχεια, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, δοκιμάζει κεράσια, εκθειάζοντας τη γεύση τους και ρωτά, τέλος, τον οπωροπώλη «για ποιά ποικιλία πρόκειται».

Ο ίδιος δεν απαντά, αλλά δείχνει μια χάρτινη ταμπέλα, η οποία γράφει «Varietà Giorgia», δηλαδή «Ποικιλία Τζόρτζια».

 

Κατά τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών, το φθινόπωρο του 2022, η Μελόνι είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο είχε εμφανιστεί με δυο πεπόνια στο χέρι, λέγοντας «τα είπα όλα». Υπενθυμίζεται ότι στα ιταλικά, τα πεπόνια λέγονται «meloni».

Ψήφισε στη Ρώμη η Μελόνι
Λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η αρχηγός της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Έλι Σλάιν.

Η Μελόνι, εξερχόμενη του σχολείου στο οποίο ψήφισε, στην Ρώμη, δήλωσε ότι «είναι μια σημαντική ψήφος, κρίνονται τα επόμενα πέντε χρόνια και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν».

Η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Μπολόνια, μαζί με τη σύντροφό της. Παρά τη μεγάλη παρουσία δημοσιογράφων, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Ο Ματέο Σαλβίνι, τέλος, γραμματέας της Λέγκα και υπουργός μεταφορών ψήφισε σε σχολείο του Μιλάνου και δήλωσε: «είναι μια ψήφος υπέρ της ειρήνης, κατά των βομβιστών σαν τον Μακρόν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα