Ευ. Βενιζέλος: Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ

Η απώλεια της εξουσίας θα αποκαλύψει το μικρό πολιτικό μέγεθος της ομάδας που νέμεται την εξουσία, επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ και διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο φόβος είναι αυτός που κάνει τον κ. Τσίπρα να μιλά ακόμη για εκλογές τον Οκτώβριο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για κοινά ιδεολογικά γονίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και χαρακτήρισε «γραφικό μίμο» του Ανδρέα Παπανδρέου τον πρωθυπουργό, ενώ επισήμανε πως μπήκαμε επιτέλους στην τελική ευθεία για τις εκλογές και οι πολίτες θα ζητήσουν να φύγει αμέσως η κυβέρνηση.

Θα καταπέσουν με κρότο, προέβλεψε αναφερόμενος στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για άγνοια και σκοπιμότητες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής που οδήγησαν στον διχασμό του ελληνικού λαού.

Σε ότι αφορά στα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη έκανε λόγο για «ελάχιστους πρόθυμους που πέρασαν τη γέφυρα της πολιτικής αναξιοπρέπειας» και αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το κυβερνών κόμμα στην Ευρώπη ανέφερε ότι: «οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται τρυφερά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον περιφέρουν ως δείγμα του τσάμπα μάγκα!»

Μιλώντας για τα μετεκλογικά σενάρια υπογράμμισε πως «δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας» και υπογράμμισε πως «είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη στρατηγικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν αρκεί η απλή προσθήκη συνιστωσών, όπως αποδείχθηκε με το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σχετικά Νέα