Ευ. Αποστολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ήττα του, παραμένει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης

«Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών μας» είπε ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Πρέπει να εξεταστεί και να αναλυθεί αυτή η υπόθεση σε βάθος. Από τα άλλα φαίνεται ότι θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουν την ανάλυσή τους, θα εντοπίσουν για ποιο λόγο υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα και θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις. Δεν τίθεται θέμα αλλαγή αρχηγού», συνέχισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται πάρα πολύ στην προσωπικότητα του Τσίπρα. Στην προκειμένη φάση, ακόμα και με ένα τόσο χαμηλό αποτέλεσμα, δεν φαίνεται να αμφισβητείται η αρχηγία του κόμματος», εξήγησε.

Για το σύστημα της απλής αναλογικής, ο κ. Αποστολάκης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο θεώρησε ότι είναι αντιπροσωπευτικό και πιο δημοκρατικό. Προσπάθησε να πείσει και τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου ότι είναι το καλύτερο σύστημα για να γίνει μια συγκυβέρνηση, δεν πείστηκαν όμως. Δεν πείστηκε η κοινωνία».

«Αυτή τη στιγμή, παρά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει να είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης» τόνισε ακόμη ο κ. Αποστολάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα