Ευ. Αποστολάκης: Μας ανησυχεί η προμήθεια των S-400 από την Τουρκία

Στάση αναμονής τηρεί η χώρα μας στο θέμα της παράδοσης των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε».

Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο του Κογκρέσου που ζητά τη λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

«Η αμερικανική πρωτοβουλία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας πιάνει τόπο. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την Ελλάδα σε σημαντικό δρώντα για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή. Για πρώτη φορά τέθηκε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αυτό το επίπεδο, το Κογκρέσο, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους» είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελούσε ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο»

Στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποσκοπεί στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς τους και στο πολυδιάστατο έργο που αυτές επιτελούν σήμερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στους σπουδαστές της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Αποστολάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις προς την κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την προώθηση στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις και δράσεις, τόσο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ όσο και σε ευρωατλαντικό πλαίσιο. Παράλληλα, επισήμανε το υψηλό κύρος και την αναγνώριση που τυγχάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο μιας στοχευμένης αμυντικής διπλωματίας.

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελούσε ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο, υπογραμμίζοντας το σύνολο των μέτρων που προωθούνται προς υλοποίηση για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους σπουδαστές να συμμετέχουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με καινοτόμες ιδέες, ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, έμφαση στη μέριμνα για το προσωπικό και όραμα για το μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα