Έξι πολυεθνικές στη χώρα μας και μια ελληνική, μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης

Οι πολυεθνικές Mars, AbbVie Pharmaceuticals, The Adecco Group, DHL Express, Amgen και SC Johnson, οι οποίες διακρίθηκαν και στη χώρα μας, καθώς και η εταιρεία amuse βραβεύτηκαν μεταξύ των καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον, καθώς το Great Place to Work® ανακοίνωσε τη Λίτσα Best Workplaces in Europe 2020.

Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2020 κατέκτησε και φέτος η εταιρεία πληροφορικής Salesforce , στις μεγάλες εθνικές εταιρείες η Δανέζικη εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Sparekassen Kronjylland, στις μεσαίου μεγέθους η Γερμανική φαρμακευτική PASCOE Naturmedizin και στις μικρού μεγέθους η Σουηδική εταιρεία πληροφορικής Regent.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εταιρείες της φετινής λίστας εδώ: <https://www.greatplacetowork.com/europe-2020>

Για τη δημιουργία της φετινής λίστας, το Great Place to Work® ανέλυσε τις απόψεις περίπου 15 εκατομμυρίων εργαζομένων, από 3000 και πάνω οργανισμούς και επιχειρήσεις 19 Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι εταιρείες που διακρίνονται ξεχώρισαν για την ικανότητά τους να δημιουργούν εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για όλους, με το 94% των εργαζομένων κατά μέσο όρο να δηλώνουν ότι βιώνουν την επιχείρησή τους ως ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Οι κλάδοι που υπερτερούν

Παρότι οι περισσότεροι από τους νικητές προέρχονταν από τον κλάδο της τεχνολογίας/ πληροφορικής και των επαγγελματικών υπηρεσιών, στη λίστα εκπροσωπούνται 15 διαφορετικοί κλάδοι, από τις μεταφορές έως τις κατασκευές – αποδεικνύοντας το γεγονός ότι οποιοσδήποτε τύπος επιχείρησης μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας όπου η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη δουλειά τους.

Το Great Place to Work® αναγνωρίζει τους κορυφαίους εργοδότες στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας τη λίστα με τις 125 καλύτερες εταιρείες, σε τέσσερις κατηγορίες μεγέθους:
· 20 Μικρές εταιρείες (με 20 εως 49 εργαζόμενους)
· 50 Μεσαίου μεγέθους (απασχολούν από 50 έως 500 εργαζόμενους)
· 30 Μεγάλες (με περισσότερους από 500 εργαζόμενους)
· 25 Πολυεθνικές.

Σχετικά Νέα