

Να δώσει τέλος στις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς εντός πανεπιστημιακών χώρων θέλει η κυβέρνηση, στον απόηχο της επίθεσης στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου με τις εικόνες που προκάλεσαν κύμα κατακραυγής, και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζονται δραστικά μέτρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το πρώτο μέτρο που εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας είναι η είσοδος στα πανεπιστημιακά κτίρια και εγκαταστάσεις να γίνεται αποκλειστικά με κάρτα εισόδου.
Η σκέψη είναι ότι πρέπει να αποκλειστεί η ανεξέλεγκτης παρουσία ατόμων που αμαυρώνουν την πανεπιστημιακή ζωή και μετατραπούν σε εστίες ανομίας τα Πανεπιστήμια.
Στο σχέδιο δράσης του υπουργείου δίνεται περαιτέρω έμφαση στη φύλαξη του χώρο και κάθε ίδρυμα θα μπορεί να θεσμοθετεί επίσης τη φύλαξή του από ειδικό σώμα υπαλλήλων «σεκιούριτι», με δυνατότητα παρέμβασης σε περίπτωση παράνομης εισόδου αγνώστων.
Παράλληλα, το σχέδιο θα περιλαμβάνει και μικρότερες παρεμβάσεις η οποίες θα έχουν να κάνουν με το φωτισμό πανεπιστημιακών χώρων και τον αποτελεσματικότερο έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων πανεπιστημιακών χώρρων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση δεν θέλει να ξαναδεί παρόμοιες εικόνες βανδαλικών επιθέσεων και διαπόμπευσης, όπως με τον Πρύτανη Δ. Μπουραντά, από αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.