Εξεταστική για υποκλοπές: Καταθέτει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

Με την κατάθεση του πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη συνεχίζει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Η εξέταση του Γ. Ρουμπάτη που διετέλεσε διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015- 2019 ξεκίνησε στις δέκα το πρωί.

Θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την διαδικασία της πλήρους μυστικότητας, όπως έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Η κατάθεση του μάρτυρα, αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες, Τρίτη (13/9) λόγω όμως της πολύωρης συζήτησης διαδικαστικών θεμάτων αλλά και της εξέτασης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-2015) που ξεπέρασε τις πέντε ώρες, η Επιτροπή αποφασίστηκε η εξέταση του Γ. Ρουμπάτη να γίνει σήμερα.

Ο Θ. Δραβίλλας σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση της Οξυάς με τους επενδυτές από το Κατάρ, ενώ δεν επικαλέστηκε το απόρρητο όταν υποβλήθηκαν ερωτήματα για τυχόν παρακολούθηση των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της πλειοψηφίας, ο κ. Δραβίλλας διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΥΠ επί της δικής του θητείας την περίοδο 2012 – 2015 παρακολουθούσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρο Σαγιά και Στέργιο Πιτσιόρλα, όπως και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα