Εξεταστική επιτροπή: Την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Η απόφαση ελήφθη στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα για τον προγραμματισμό του έργου της Βουλής.

Την ίδια ώρα, με τα ξίφη για την εξεταστική επιτροπή να έχουν ήδη βγει από τα κομματικά θηκάρια, η κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει αυτοτελή πρόταση, με την οποία θα ζητά το χρονικό βάθος της έρευνας να καλύπτει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί αίτημα από την πλειοψηφία για τη διεύρυνση του χρονικού πεδίου της έρευνας από το 2015.

Εισηγήσεις στην κυβέρνηση να στήσει δική της κάλπη
Υψηλόβαθμος παράγοντας με γνώση των διεργασιών και των συζητήσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μέσω του CNN Greece, συνιστούσε υπομονή: «Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη, σημασία έχει ότι υπάρχει βούληση να συζητηθούν όλα» και πρόσθετε με νόημα: «Και θα συζητηθούν όλα».

Ερωτηθείσα η ίδια πηγή ενημέρωσης για τον τρόπο διεξαγωγής αυτής της διαδικασίας, σημείωνε: «Θα επιλεγεί η θεσμικά πρόσφορη οδός». Όπως εξηγούσε μάλιστα αυτή η διατύπωση δεν συνεπάγεται απαραίτητα την κυβερνητική πρόθεση να στηθεί και δεύτερη κάλπη στην Ολομέλεια.

Θετικό το ΚΙΝΑΛ

«Ναι» στην πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρονικού πεδίου της εξεταστικής επιτροπής για τις χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις από το 2015, εφόσον αυτή κατατεθεί, θα πει το ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι “Για την παράταξή μας σε θέματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διλήμματα.

Είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη η θέση μας «όλα στο φως για τους πάντες και τα πάντα, χωρίς αστερίσκους και επιλεκτικούς αποκλεισμούς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα