Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Οργή Γεννηματά για Παπανδρέου-Καστανίδη – Συγκαλεί εκτάκτως την ΚΟ

Οργή επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ για την στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη οι οποίοι διαφώνησαν ανοιχτά με την γραμμή του  κόμματος με το ν/σ για τις πορείες και απείχαν από την ψηφοφορία.

Κατόπιν τούτου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη  Γεννηματά δρομολογεί τις εξελίξεις και συγκαλεί εκτάκτως αύριο στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή των δύο ανδρών.

Όπως δήλωσε η κ.Γεννηματά : «Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία».

Εντωμεταξύ, όλο το απόγευμα επικρατούσε αναβρασμός, ιδίως μετά την ομιλία Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο παρότι η Φώφη Γεννηματά είχε υπεραμυνθεί των αλλαγών που πέτυχε σε άρθρα του.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως δεν υπήρξε σοβαρή διαβούλευση επί του θέματος,  προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Τελικά και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απείχαν από την ψηφοφορία και δεν καταψήφισαν.

Για τον μεν Χ. Καστανίδη, κύκλοι της Χ. Τρικούπη τονίζουν την μεγάλη δυσαρέσκεια που επικρατεί καθώς ο βουλευτής και πρώην υπουργός είχε δεσμευτεί μπροστά σε όλους τους βουλευτές ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ η οποία με 14-4 είχε προκρίνει την υπερψήφιση του ν/σ επί της αρχής. Εκαναν δε λόγο για «απαράδεκτη στάση».

Οργή προκάλεσε και η στάση Παπανδρέου, ο οποίος όμως « ως πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται διαφορετικά», όπως υποστήριζαν

Σχετικά Νέα