Έξαλλοι οι Εθνοφρουροί στην Ουάσινγκτον: Τους έβαλαν να κοιμηθούν σε γκαράζ

Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται οι Εθνοφρουροί που κλήθηκαν να φυλάξουν το Καπιτώλιο και την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, μετά το τέλος της τελετής ορκωμοσίας, οι άνδρες της Εθνοφρουράς που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, οδηγήθηκαν για ξεκούραση και ύπνο σε… γκαράζ του Καπιτωλίου, προκαλώντας οργή ανάμεσα στους στρατιώτες, αλλά και σε πολιτικούς.

Την προκλητική απόφαση φαίνεται ότι έλαβε η αστυνομία του Καπιτωλίου και κάποιοι από αυτούς δεν έκρυψαν την οργή τους: «Χθες δεκάδες Γερουσιαστές και βουλευτές μας χειροκροτούσαν και μας έσφιγγαν το χέρι. Σε 24 ώρες μας εξόρισαν σε ένα γκαράζ. Νοιώθουμε προδομένοι», είπε ένας από αυτούς.

Μόλις οι εξελίξεις έγιναν γνωστές, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι οι Εθνοφρουροί θα επιστρέψουν στους χώρους του Καπιτωλίου και θα ερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνσή τους, ωστόσο, η ζημιά ήδη έγινε.
Δύο Κυβερνήτες Πολιτειών -της Φλόριντα και του Νιου Χάμσιρ- ζήτησαν να επιστρέψουν οι Εθνοφρουροί στις μονάδες τους, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τη συμπεριφορά που υπέστησαν.

Σχετικά Νέα