Εξαφανισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα: Χάρτες για όσους χάθηκαν ενώ έκαναν διακοπές – Ανησυχία μετά τους τέσσερις θανάτους

Ο θάνατος του Βρετανού δημοσιογράφου Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη, ο δεύτερος θάνατος τουρίστα, αυτή τη φορά Αμερικανού τουρίστα στο Μαθράκι, αλλά και ο τρίτος, άλλου Αμερικανού στην Αμοργό, καθώς και το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός επισκεπτών στην Ελλάδα που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, προκαλούν ερωτήματα σε διεθνή ΜΜΕ και ανησυχία.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν χάρτες με τα σημεία στην Ελλάδα όπου έχουν σημειωθεί εξαφανίσεις τουριστών.

Εξαφανισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα: Χάρτες για όσους χάθηκαν ενώ έκαναν διακοπές – Ανησυχία μετά τους τέσσερις θανάτους

Εκτός από την υπόθεση του θανάτου του Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για την τύχη των δύο Αμερικανών που πέθαναν στο Μαθράκι και την Αμοργό (σ.σ. πρόκειται για τον 59χρονο Άλμπερτ Κάλιμπετ, συνταξιούχο βοηθό σερίφη από την Καλιφόρνια).

Άλλος ένας θάνατος τουρίστα που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα είναι αυτός ενός Ολλανδού, 74 ετών, στη Σάμο.
Play Video

Η προσοχή εστιάζεται πλέον στις δύο εξαφανισμένες Γαλλίδες τουρίστριες, 74 και 63 ετών, που δηλώθηκαν αγνοούμενες στη Σίκινο. Έρευνες για τον εντοπισμό των δύο γυναικών ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Guardian: Οι τουρίστες δεν ενημερώνονται επαρκώς για τον καύσωνα
Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι επισκέπτες στην Ελλάδα εμφανίζονται ελλιπώς ενημερωμένοι για τον κίνδυνο καύσωνα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι περιπατητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα ζητούν από τις τοπικές αρχές καλύτερη σήμανση στα μονοπάτια καθώς η πεζοπορία είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα που επιλέγεται από πολλούς ξένους επισκέπτες.

Πηγή: TheTOC.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα