Εξαδάκτυλος για ένταξη ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ: Σωστή η συμφωνία, μπορεί να υπάρξουν… χήρες και ορφανά!

Αν μη τι άλλο μια πολύ περίεργη δικαιολογία επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την συμφωνία του ΠΙΣ με το υπουργείο Υγείας και τα προνόμια που θα δίδονται σε όσους ιδιώτες γιατρούς θα δεχτούν να εργαστούν προσωρινά στα δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το efsyn.gr, μιλώντας στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που έγινε το βράδυ της Τρίτης, έβαλε στη ζυγαριά τις… χήρες γιατρών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αν αυτοί καταλήξουν εξαιτίας της ενασχόλησής τους με την πανδημία.

«Οποιος πάει να δουλέψει μέσα σε αυτόν τον χώρο (τα νοσοκομεία), πρώτα από όλα εκτίθεται σε έναν φοβερό κίνδυνο, που σημαίνει ότι αν είναι γιατρός του ΕΣΥ και πεθάνει, η χήρα του θα έχει μια σύνταξη, αν είναι εθελοντής θα πάει έτσι, η χήρα του δεν θα έχει τίποτα. Οι συνάδελφοι όλοι δεν έχουν περιουσία τέτοια που να τους επιτρέπει να εκτίθενται σε κινδύνους έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο ότι οι χήρες και τα ορφανά θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Κατά συνέπεια, παντού όταν πάμε σε μια τέτοια κατάσταση υπάρχει κάποιου είδους αποζημίωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αθ. Εξαδάκτυλος.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, σφοδρές αντιδράσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του δημόσιου τομέα που παρουσιάζονται ως… προνομιούχοι μελλοθάνατοι.
Η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δάφνη Κατσίμπα τη χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη προσβολή», σχολιάζοντας πως «για χήρες και ορφανά μιλάμε εμείς για την ώρα, δεν μιλάτε εσείς. Με αυτά τα επιχειρήματα προσβάλλετε τους ίδιους τους γιατρούς».

Σφοδρή και η αντίδραση της Ελένης Μπακιρλή, εργαζόμενης στο ΑΧΕΠΑ και μέλους της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, που αναφέρθηκε στους πάνω από 170 συναδέλφους και συναδέλφισσές της που έχουν νοσήσει, σχολιάζοντας με ένταση πως «για τη συναδέλφισσα που πέθανε χθες, η οικογένειά της δεν θα πάρει αποζημίωση. Καμία ζωή δεν μετριέται με την αποζημίωση, είτε είναι ιδιώτης είτε δημόσιος. Εγώ αύριο που καλούμαι να πάω να δουλέψω στα ΤΕΠ, δεν πάω σαν μελλοθάνατη».

«Ιστορική, ανατριχιαστική» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Σ. Ζαριανόπουλος τη δήλωση του Αθ. Εξαδάκτυλου, καταγγέλλοντάς τον ως ««ψυχή» της κυβερνητικής πολιτικής, που ακόμα και στην πανδημία μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και υπογράφει συμφωνίες για ιδιωτική υγεία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Σχετικά Νέα