Εβρος: Κλειστά τα σχολεία σε τέσσερις δήμους – Ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Χαμηλές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 2 βαθμούς, ισχυροί άνεμοι και το νησί της Σαμοθράκης ντυμένο στα λευκά συνθέτουν το σημερινό σκηνικό του καιρού στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Τα σχολεία στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης δεν λειτούργησαν λόγω ψύχους και όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι του Νομού, η επαναλειτουργία τους θα αποφασιστεί στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Τα συνεργεία των Δήμων διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο με ρίψεις αλατιού και εκχιονισμό στα σημεία όπου απαιτείται με τον μηχανισμό των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το πρώτο κύμα χιονιά του 2024 έκανε αισθητή την παρουσία του στη Σαμοθράκη, όπου υπήρχε έντονη χιονόπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ωστόσο τα μηχανήματα του Δήμου κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο η κίνηση στο οποίο συστήνεται να γίνεται με προσοχή προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι εκτός από τα τμήματα της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού κλιμακίου μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο στα τηλέφωνα 6974299775 (αντιδήμαρχος), 6979295338, 6978434050, 2551041790.

Σημειώνεται πως μετά τη σημερινή υποχώρηση της έντασης των ανέμων θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 το δρομολόγιο του πλοίου από την Αλεξανδρούπολη προς το ακριτικό νησί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα