Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 6% για το αργό, παρά τις απώλειες της Παρασκευής

Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες με κέρδη που οδήγησαν τον μαύρο χρυσό σε άνοδο άνω του 6% σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτή την εβδομάδα, η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τη ζήτηση πετρελαίου τη φετινή χρονιά, ενώ τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα του αργού μειώθηκαν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Αυτές οι εκθέσεις ήταν οι “μεγαλύτερες bullish δυνάμεις αυτή την εβδομάδα, μαζί με τα πολύ καλά στοιχεία για την απασχόληση”, δήλωσε στη MarketWatch ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος θεωρεί ότι “οι τιμές του πετρελαίου είναι κοντά στα υψηλά τους επίπεδα για αυτή την περίοδο”.

Την Παρασκευή, το ενδιαφέρον των traders στράφηκε στην Κίνα, η οποία ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της το α’ τρίμηνο σημείωσε “άλμα” 18,3% σε ετήσια βάση. Μια έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας, από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αργού, έδειξε επίσης αύξηση άνω του 34%.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαίου έχασε την Παρασκευή 33 σεντς ή 0,52% κλείνοντας στα 63,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο κατέγραψε κέρδη 6,4% σύμφωνα με τη FactSet.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε το συμβόλαιο Ιουνίου για το πετρέλαιο τύπου Brent, το οποίο σήμερα έκλεισε πτωτικά κατά 17 σεντς ή περίπου 0,30% κλείνοντας στα 66,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ ενδοσυνεδριακά έπιασε ακόμα και τα 67 δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent σημείωσε κέρδη της τάξεως του 6,1%

Και τα δύο συμβόλαια είχαν τα υψηλότερα κέρδη σε βάση 5νθήμερου από την εβδομάδα που έληξε στις 5 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα