Έτοιμη για αυξήσεις στο ρεύμα από 1η Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα «Τα Νέα» σε εκτενές ρεπορτάζ για τις προθέσεις κυβέρνησης και νέας διοίκησης της εταιρείας, «η νέα διοίκηση συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Αύγουστου ώστε να «κλειδώσει» το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια και να ενεργοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου».

Εξάλλου, οι προθέσεις κυβέρνησης και ΔΕΗ έγιναν εμφανείς κατά τις δηλώσεις του νέου διοικητή της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση την Πέμπτη, που υποστήριξε ότι «το ταμειακό πρόβλημα της επιχείρησης είναι μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί», τονίζοντας επίσης ότι υπάρχει ένας «κάβο ρευστότητας που η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ξεπεράσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε τον κάβο, είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει εντολή διακοπής ρεύματος «σε 30.000 από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά οφειλής». «Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» τόνισε ο κ. Στάσσης.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Μέσα σε ένα “κρεσέντο” καταστροφολογίας της νέας διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και τις τιμολογιακές αυξήσεις.

Προετοιμάζεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εκβιασμοί στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η παραπέρα πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της “ απελευθέρωσης” και εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφερόμενο στις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΗ.

Να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό» ζητάει το ΚΚΕ

 

Σχετικά Νέα