

Πριν από μόλις λίγες ημέρες ήρθε στο φως η υπόθεση με την πιτσαρία που ξέχασε να κόψει 58.200 αποδείξεις. Σήμερα, η ΑΑΔΕ ανακοινώνει νέα επιτυχία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Αυτή τη φορά, η συμβολή ήρθε από την πασίγνωστη πλατφόρμα φιλοξενίας ηλεκτρονικών καταστημάτων η οποία έδωσε τα στοιχεία για τις παραγγελίες που έκλεισαν μέσω των υποδομών της πλατφόρμας.
Τα στοιχεία έφεραν τις διασταυρώσεις με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τον εντοπισμό φοροδιαφυγής 2,8 εκατ. ευρώ για την τριετία 2016-2018. Φυσικά, στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι συναλλαγές των επόμενων ετών και ειδικά του 2020-2021 που ήταν και ιδιαίτερα αυξημένες λόγω πανδημίας.
Πώς πιάστηκαν στην τσιμπίδα των ελεγκτών
Μέσω των στοχευμένων ελέγχων, που πραγματοποιούν καθημερινά, και χρησιμοποιώντας τον ειδικό αλγόριθμο ανάλυσης κινδύνου, που εντοπίζει ύποπτες φορολογικές συμπεριφορές, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν τα εξής:
Πρώτον, εντόπισαν επιχείρηση, που πουλάει παπούτσια μέσω διαδικτύου, και έχει έδρα στο Ίλιον Αττικής.
Δεύτερον, ζήτησαν και έλαβαν στοιχεία από δύο μεγάλες εταιρείες κούριερ και τη γνωστή ψηφιακή πλατφόρμα.
Τρίτον, εξέτασαν τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και των βιβλίων της επιχείρησης.
Τέταρτον, συγκρίνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι για τρεις χρήσεις – 2016, 2017 και 2018 – η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει αποδείξεις αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ!
Δηλαδή, εισέπραξε, αλλά δεν απέδωσε ποτέ, ΦΠΑ 542.000 ευρώ! Πλέον του φόρου εισοδήματος, που δεν πλήρωσε ποτέ για αυτό τον τζίρο. Μάλιστα, από τις τρεις χρονιές, πάνω από τον μισό μη δηλωθέντα τζίρο (54%) προέρχεται από το 2018!
Οι ελεγκτές τώρα κάνουν φύλλο και φτερό τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2019, αλλά και για το 2020 και 2021, χρονιές οπότε το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύχθηκε κατακόρυφα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πηγή: TheTOC.gr
Σχετικά Νέα
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.