Εστιάτορες από τη Σίνδο μαγειρεύουν εθελοντικά για γιατρούς και νοσηλευτές

Λένε πως το μυστικό συστατικό για την πιο επιτυχημένη συνταγή, είναι η αγάπη. Οι κουζίνες των καταστηματαρχών από την Σίνδο, γεμίζουν με «συσκευασίες αλληλεγγύης» κάθε μέρα, για τους ήρωες της πρώτης γραμμής. Σε αυτόν τον πόλεμο, αποφάσισαν να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όταν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, οδήγησαν στο κλείσιμο των εστιατορίων τους.

Με σύνθημα “Μαγειρεύοντας για ήρωες”, συνολικά 33 εστιάτορες της Σίνδου, έχοντας στο πλευρό τους όλη την κοινωνία της περιοχής ανέλαβαν να πουν ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» προς τους «μαχητές» των νοσοκομείων. Σε χρόνο- ρεκόρ, ύστερα από πρωτοβουλία του «Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου» μπήκαν στις κουζίνες τους και ξεκίνησαν να μαγειρεύουν για το νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών Covid της Θεσσαλονίκης και, το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποίησαν την πρώτη τους διανομή.

Πρώτοι αποδέκτες, το υγειονομικό προσωπικό του τμήματος Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ όπου παρέδωσαν 25 συσκευασίες, μία για τον καθένα, οι οποίες περιλαμβάνουν κρέας ή ψάρι, ρύζι και λαχανικά, σαλάτα, γλυκό και χυμούς.

Αφήνοντας να ξεδιπλωθεί όλο το ταλέντο αλλά και η ευγνωμοσύνη τους προς τους «ήρωες» των νοσοκομείων, οι εστιάτορες αποφάσισαν το μενού που θα προσφέρουν να περιέχει κάθε μέρα διαφορετικά «πιάτα». Είναι μάλιστα τόσο καλομαγειρεμένο το φαγητό και τόσο προσεγμένες οι συσκευασίες που οι νοσηλευτές, φανερά συγκινημένοι, δεν έβρισκαν λόγια να τους ευχαριστήσουν.

Πηγή: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα