Εστίαση: Παράταση μέχρι 15/01 για τα τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους

Για τρεις μήνες και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2023 πήραν παράταση τα τραπεζάκια στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Σύσταση και Οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου επωνυμία Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού covid 19 και προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» και η οποία ψηφίστηκε προβλέπει ότι παρατείνεται η άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους έως 15 Ιανουαρίου 2023.

Από τον Μάιο του 2020 στο πλαίσιο των τότε μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό καθώς βρισκόμασταν στην αρχή ακόμη της πανδημίας, είχε επιτραπεί στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ατελώς, ακριβώς λόγω της πανδημίας.

Η διάταξη είχε προβλεφθεί προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στα καταστήματα για να τηρηθούν οι αποστάσεις που είχαν επιβληθεί, με το μέτρο να παραμένει για λίγο ακόμα παρά την εδώ και καιρό άρση του lockdown.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης, ή να είναι ικανός για ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα