Εσωκομματική κούρσα για τρεις στο ΚΙΝΑΛ

Εσωκομματική κούρσα για τρεις υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ και της Metron για το Mega.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Κίνημα Αλλαγής διατηρεί τη δυναμική που απέκτησε τον τελευταίο μήνα και συγκεντρώνει ποσοστό 10% (με αναγωγή) στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ και 9,6% στη δημοσκόπηση της Metron για το Mega.

Ταυτόχρονα, η δημοσκόπηση της Metron επιχειρεί να κάνει ψηλάφηση του εκλογικού σώματος ως προς τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Προσμετρώντας και τα τρία εκλογικά σώματα, επιβεβαιώνει ότι η εσωκομματική κούρσα είναι για τρεις: Τους Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Το κοινό που μετρά η εταιρεία είναι σε τρία επίπεδα, ως συνήθως:

-Το μεγάλο δείγμα, που συνιστά τα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος. Αφορά στο 46% του εκλογικού σώματος και στην μέτρηση απαντούν 691 άτομα.
-Το μεσαίο, που απαρτίζεται από όσους δηλώνουν ότι έχουν πρόθεση να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ και υπολογίζεται στο ποσοστό 9,6% , σε δείγμα 145 ατόμων.
-Και το μικρό, που περιλαμβάνει όσους πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ποσοστό που υπολογίζεται σε 7,4% με δείγμα 111 άτομα.
-Προτίμηση προέδρου ΚΙΝΑΛ
-Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στο μεγάλο προηγείται καθαρά ο Α. Λοβέρδος με 37%, έναντι 27% του Νίκου Ανδρουλάκη και 12% του Γ. Παπανδρέου.

Στο μεσαίο δείγμα της πρόθεσης ψήφου στο ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης εμφανίζεται πρώτος με 29% (από 26%), δεύτερος ο Α. Λοβέρδος με 27% (από 26%) και τρίτος ο Γ. Παπανδρέου με 22% (από 23%).

Τέλος, στο μικρό δείγμα, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι επίσης πρώτος με 31%, ο Α. Λοβέρδος δεύτερος με 29% και ο Γ. Παπανδρέου τρίτος με 22%. Οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Λοβέρδος εμφανίζονται με ενισχυμένα τα ποσοστά τους από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζει σημαντική υποχώρηση.

ΚΙΝΑΛ: Μάχη για...τρεις στο δρόμο προς την κάλπη | metron1.jpg

Πιο δημοφιλής υποψήφιος κατά τη Metron Analysis είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αυξημένο ποσοστό, αφού συγκεντρώνει 66% στο μεγάλο δείγμα, 75% στο μεσαίο και 77% στο στενό πυρήνα που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

ΚΙΝΑΛ: Μάχη για...τρεις στο δρόμο προς την κάλπη | metron3.jpg

Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 58% στο μεγάλο κοινό, 55% στο μεσαίο και 60% στο μικρό.

Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης είναι μαζί με 42% στο μεγάλο δείγμα, ενώ ο Χ. Καστανίδης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 40%. Τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου, με 22% στο μεγάλο, 36% στο μεσαίο και 37% στο μικρό, με τη δημοφιλία του να μειώνεται και στα τρία πεδία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα