Ερυθρά Θάλασσα: Νέες απόπειρες επίθεσης κατά εμπορικών πλοίων

Οι διεθνείς δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στην Ερυθρά Θάλασσα επενέβησαν σε νέο “συμβάν” στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Υεμένης, του λιμένα Χοντάιντα, περιοχής υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας (UKMTO).

“Η UKMTO έλαβε πληροφορίες για συμβάν περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντάιντα”, κατά το οποίο υπήρξε “δραστηριότητα” μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων. “Επενέβησαν οι δυνάμεις του Συνασπισμού” και “δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές”, πρόσθεσε η βρετανική υπηρεσία μέσω X (του πρώην Twitter), παροτρύνοντας τα εμπορικά σκάφη να κινούνται με “προσοχή” στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα του Κατάρ στον στρατό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης δήλωσε νωρίτερα ότι η Ανσαρουλά (σ.σ. κίνημα που είναι πιο γνωστό με το όνομα της οικογένειας των ηγετών του, Χούθι) έβαλε στο στόχαστρο εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM), μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατέρριψαν συνολικά 21 drones και βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας που εκτόξευσαν χθες Τρίτη οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων.

Σύμφωνα με τη CENTCOM, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές στις επιχειρήσεις αναχαίτισης της “περίπλοκης” επίθεσης αυτής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επρόκειτο για την 26η επίθεση που εξαπολύθηκε από τους σιίτες αντάρτες εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα από τη 19η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα