Ερυθμός Σταυρός: «Εκτός λειτουργίας» το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Κουντς

Το παράρτημα του παλαστινιακού Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Κυριακής, το νοσοκομείο Αλ Κουντς, , είναι πλέον «εκτός λειτουργίας».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «το νοσοκομείο δεν είναι πλέον λειτουργικό. Η παύση των υπηρεσιών οφείλεται στην εξάντληση των διαθέσιμων καυσίμων και στη διακοπή της ηλεκτροδότησης».

«Το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παράσχει φροντίδα στους ασθενείς και τους τραυματίες παρά τις δυσχερείς ανθρωπιστικές συνθήκες και την έλλειψη ιατρικών προμηθειών, τροφίμων και νερού» συμπληρώνεται.

Ο PRCS εκράζει «βαθιά λύπη που έφτασε η κατάσταση σε αυτό το κρίσιμο σημείο παρά τις προσπάθειες αποτροπής. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις για επείγουσα διεθνή βοήθεια, δεδομένης της επταήμερης πολιορκίας και της πενθήμερης διακοπής των επικοινωνιών και του διαδικτύου, ήταν ατελέσφορες».

«Είναι επτά μέρες, πάνω από εβδομάδα, που το νοσοκομείο Αλ Κουντς παραμένει αποκλεισμένο λόγω των διαρκών βομβαρδισμών, καθώς και των κλειστών δρόμων που οδηγούν σ’αυτό. Κανείς δεν μπορεί να βγει έξω. Κανείς δεν μπορεί να έρθει» καταγγέλλει στο CNN η εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Ερυθρού Σταυρού, Νεμπάλ Φαρσάχ.

«Τα τανκς έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο από όλες τις πλευρές. Έχουν ανοίξει πυρ προκαλώντας τραυματισμούς. Η κατάσταση είναι εξαριετικά επικίνδυνη. Ανησυχούμε έντονα για την ασφάλεια του προσωπικού μας και των ασθενών, καθώς και των εσωτερικά εκτοπισμένων που έχουν βρει καταφύγιο μέσα στο νοσοκομείο» πρόσθεσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως σε κλοιό βρίσκεται και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Σίφα. Από χθες, Σάββατο, το ηλεκτρικό έχει κοπεί στο αλ Σίφα και δεκάδες μωρά σε θερμοκοιτίδες και ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας κινδυνεύουν πλέον να πεθάνουν, σύμφωνα με αρκετές διεθνείς ΜΚΟ.

Πηγή: Guardian/CNN

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα