Ερντογάν: Ξεκινήσαμε γεωτρήσεις στις θάλασσές μας, κατεδαφίζουμε τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο

Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε σε ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο εγκαινίων υδροηλεκτρικού σταθμού.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, υποστήριξε ξανά πως πρόκειται για «δικαιώματα» της χώρας του που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, ενώ έκανε λόγο για «σχέδια» και «παγίδες», τα οποία η Τουρκία «κατεδάφισε». «Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακκουγιού» συμπλήρωσε.

Σχετικά Νέα