

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του λιμανιού και του κέντρου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη Ζονγκουλντάκ.
Όπως είπε ο Ερντογάν «ανακαλύψαμε 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα».
Το νέο λιμάνι με την ονομασία «Φίλιος» αποτελεί σύμφωνα με την Άγκυρα ένα τεράστιο έργο logistics, νέο κέντρο του περιφερειακού θαλάσσιου εμπορίου και τεράστια βάση φυσικού αερίου.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της. «H Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που η δύναμη της και οι ευθύνες της δεν θα περιορίζονται εντός των συνόρων της. Θα χτίζει τις γέφυρες από το παρελθόν στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2020, είχε ανακοινωθεί πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ βρήκε κοίτασμα 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1».
Η εξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό όσον αφορά στην κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών σε φυσικό αέριο ανέρχεται σε ποσοστό το 95%.
Οι ετήσιες ανάγκες της φτάνουν τα 45-50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι εισαγωγές γίνονται κυρίως μέσω αγωγών από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν. Εισάγει επίσης υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το Κατάρ, την Αλγερία, τη Νιγηρία και τις ΗΠΑ. Για τον σκοπό αυτό γίνεται εκροή συναλλάγματος από τη χώρα ύψους 50 δισ. δολαρίων.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.