Ερντογάν: Βάζει την Αγιά Σοφιά στα νέα τουρκικά διαβατήρια

Μπορεί οι Τούρκοι να την έχουν εγκαταλείψει παντελώς, μπορεί να μην σέβονται το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας, μπορεί να την μετέτρεψαν σε τζαμί και να έκρυψαν οτιδήποτε θύμιζε Χριστιανισμό και Ρωμιοσύνη, όμως η Αγιά Σοφιά μπαίνει ως διακριτικό σήμα στα τουρκικά διαβατήρια.

ΗΠΑ: Το λαβ στόρι που έγινε τραγωδία – Συνελήφθη ο αγνοούμενος δραπέτης, αυτοκτόνησε η δεσμοφύλακας

Βεβαίως, όταν ο πολιτισμός σου το μόνο που έχει να επιδείξει είναι σφαγές και γενοκτονίες, σπεύδεις να αναζητήσεις σύμβολα πολιτισμού, αγάπης και ενότητας σε μνημεία λαών που κατέσφαξες και οικειοποιήθηκες τα ιερά και τα όσια.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας στα νέα τουρκικά διαβατήρια το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προετοιμασίες για τα νέα διαβατήρια έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, επισημαίνοντας πως, στη μέση των διαβατηρίων, που αναμένεται να είναι έτοιμα τον Αύγουστο, θα υπάρχει και η Αγιά Σοφιά. Στις πρώτες σελίδες του θα είναι το Τοπ Καπί.

«Δημιουργήσαμε την υποδομή για την παραγωγή διαβατηρίων στη χώρα μας, ο εφοδιασμός των οποίων έχει γίνει δύσκολη λόγω της κρίσης με τα τσιπ. Οι σελίδες του νέου μας διαβατηρίου, που είναι ένα από τα πιο ασφαλή διαβατήρια στον κόσμο, ξεκινούν με το παλάτι Τοπ Καπί και τελειώνουν με το πρώτο κτίριο του κοινοβουλίου και στην μέση ακριβώς είναι το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Ελπίζουμε ότι το νέο μας διαβατήριο, το οποίο θα εκδοθεί στους πολίτες μας από τον Αύγουστο, θα είναι επωφελές για τη χώρα μας και το έθνος μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα