

“Δεν θα αφήσουμε ποτέ τα αδέλφια μας της Λιβύης στο έλεος πραξικοπηματιών και λεγεωνάριων”, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Φαγέζ Σάρατζ, επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, μετά το πέρας της συνάντησής τους στην Άγκυρα, σύμφωνα με το euronews.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεργαστεί και θα στηρίξει την πλευρά Σάρατζ σε όλα τα διεθνή μέτωπα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της Λιβύης με όρους νομιμότητας κι ισότητας.
Παράλληλα επανέλαβε ότι η συνεργασία “με τη Λιβύη θα συνεχιστεί με έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι θέλει να δει τις τουρκικές εταιρίες να έχουν ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.
Σχετικά Νέα
Ο Πούτιν προτείνει απευθείας συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου
Απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Μαΐου πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος,.
Μακρόν: «Κλειδί» η ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η Γαλλία συζητά με εταίρους της για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με.
Εμ. Μακρόν: «Κλειδί» η ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η Γαλλία συζητά με εταίρους της για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με.