Ερντογάν: Θα απαντήσουμε σε τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ακόμα ότι δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, το οποίο όπως είπε είναι «τελειωμένη υπόθεση».

Οι ΗΠΑ πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά προτού επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι αν τελικά το κάνουν, τότε η Άγκυρα θα απαντήσει.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τους ανθρώπους κάτω από αυτόν ήταν «πολύ, πολύ διαφορετικές».

Σύμφωνα με το Reuters και όπως μεταδίδει το euro2day.gr, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι παραμένει αντίθετος στη σφιχτή νομισματική πολιτική και υποσχέθηκε μια «οριστική λύση» για τη μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας από το 24%.

«Στη χώρα μου δυστυχώς το επιτόκιο είναι στο 24%. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Για αυτό θα φέρουμε σύντομα μια οριστική λύση» ανέφερε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει από αυτήν τη νομισματική πολιτική με πολύ προσεκτικό τρόπο» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα