

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα την ανορθόδοξη οικονομική πολιτική του, ανακοινώνοντας ότι τα επιτόκια θα μειωθούν ακόμη περισσότερο και, ως αποτέλεσμα, θα μειωθεί και ο πληθωρισμός.
Ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγράψει ποτέ κατά τα 19 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Ερντογάν. Την Παρασκευή, μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters έδειξε ότι τον Ιανουάριο αναμένεται να φτάσει το 47%, δηλαδή σε υψηλό σχεδόν 20ετίας.
«Ξέρετε τη μάχη μου με τα επιτόκια. Μειώνουμε και θα μειώνουμε τα επιτόκια. Να ξέρετε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κι αυτός περισσότερο», είπε μιλώντας σε υποστηρικτές του στην επαρχία Γκιρεσούν της Μαύρης Θάλασσας.
Η ισοτιμία θα σταθεροποιηθεί και ο πληθωρισμός θα πέσει, θα μειωθούν και οι τιμές επίσης, όλα αυτά είναι προσωρινά, υποστήριξε ο Ερντογάν, λίγες ημέρες προτού να δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου.
Σχετικά Νέα
Φιντάν: Ιστορική η απόφαση του ΡΚΚ, έπεται συνέχεια – Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις προαναγγέλλει ο σύμβουλος του Ερντογάν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η ανακοίνωση από το Εργατικό.
Κομισιόν: «Η διάλυση του PKK είναι ευκαιρία για την πολιτική και ειρηνική επίλυση του κουρδικού ζητήματος»
Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής απάντησε σήμερα (12.05.2025) σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ρωσία: «Απαράδεκτο το δυτικό τελεσίγραφο για άνευ όρων εκεχειρία στην Ουκρανία – Δεν μπορούν να μας μιλάνε έτσι»
Η Ρωσία απάντησε σήμερα (12.05.2025) με κατηγορηματικό τρόπο στο «τελεσίγραφο» που εξέδωσαν οι Ευρωπαίοι.
Κρεμλίνο: «Απαράδεκτο» το τελεσίγραφο που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι.