

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά του Τζο Μπάιντεν με αφορμή την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζεφ Φλέικ, στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Αφού επισήμανε ότι συνομιλητής του Φλέικ στην Τουρκία είναι η Προεδρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί πλέον με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος συναντάται συνεχώς με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.
Υπονοώντας ότι ο Τζο Μπάιντεν συμμετέχει σε δραστηριότητες υπέρ της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν σχολίασε πως «πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην Αμερική σε αυτές τις εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί, τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του Μπάιντεν; Πηγαίνει και επισκέπτεται τον κ. Κεμάλ (σ.σ. Κιλιτσντάρογλου). Είναι ντροπή, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Εσείς είστε ο πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σας εδώ είναι ο Πρόεδρος.
Με ποιο πρόσωπο θα ζητάτε από εδώ και στο εξής ραντεβού από τον Πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν θα τον ξαναδείτε ποτέ. Θα ξέρετε τα όριά σας. Θα ξέρετε το καθήκον σας ως πρέσβης. Θα μάθεις πώς λειτουργεί ένας πρέσβης. Αν δεν το μάθετε αυτό, αυτή η πόρτα δεν είναι περαστικό πανδοχείο, δεν μπορείτε να μπείτε.
Γι’ αυτό ελπίζω ότι προετοιμαζόμαστε καλά για τις 14 Μαΐου, πάμε καλά. Με τη χάρη του Αλλάχ, έχουμε ιδιαίτερα περισσότερους από έξι εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Η στάση αυτών των νέων ανθρώπων στις εκλογές είναι πολύ, πολύ σημαντική».
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα – Η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν είναι η “πιο καταστροφική” δύναμη στη Μέση Ανατολή δήλωσε την Τρίτη ο.
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.
Γερμανία: Το ΥΠΕΣ απαγόρευσε το “Βασίλειο της Γερμανίας”
Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα (13 Μαΐου) εκτός νόμου το λεγόμενο “Βασίλειο της.