Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές

Τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 14 Μαΐου, αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένες, επιβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στην Προύσα.

«Ευχαριστώ τον Θεό που θα περπατήσουμε μαζί, δίπλα-δίπλα, με τη νεολαία μας που ψηφίζει για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση με νέους ψηφοφόρους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία θα είναι αμφίρροπες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Ερντογάν εδώ και δύο δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε επιβεβαιώσει ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τη 14η Μαΐου ως την ημέρα προστασίας της ύπαρξης συνολικά 85 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών και ταυτόχρονα η ημέρα που θα ηττηθεί η Συμμαχία των Έξι (της αντιπολίτευσης), όπως είπε.

«Η ιστορία θα επαναληφθεί και το έθνος μας θα προτιμήσει τη σταθερότητα, το νέο σύστημα και τον νέο αιώνα ενάντια σε όλες τις παγίδες και τις προδοσίες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα