Ερντογάν στην Ευρώπη: Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 10!

«Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 10!», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τον «τουριστικό» αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία.

«H E.E. ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απ’ έξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!», είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία του κορονοϊού και κάλεσε τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό».

Τσαβούσογλου: Πολιτικά κίνητρα πίσω από τον αποκλεισμό της Τουρκίας

Πολιτικά κίνητρα πίσω από τον «τουριστικό» αποκλεισμό της Τουρκίας βλέπει από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για το ταξίδι του στη Γερμανία σε ημερίδα στην Αττάλεια αναφορικά με τον «υγιή τουρισμό». «Το λέγαμε ότι οι αποφάσεις που έλαβε η Ε.Ε. ήταν πολιτικές, αλλά τώρα κοιτάζοντας τα άρθρα και τα σχόλια στις τηλεοράσεις στη Γερμανία το λένε και οι ίδιοι», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είναι λάθος η χειρονομία. Χώρες που έθεταν σε κίνδυνο υγείας τους ίδιους τους πολίτες τους, έρχονται και ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες δεν είναι καλές σε άλλες χώρες, χωρίς να έχουν δει τις συνθήκες στην Τουρκία. Θέλω να βγάλω εκτός τη Γερμανία από αυτό. Φυσικά η Γερμανία είναι εντός ΕΕ και τώρα ασκεί την προεδρία. Οι πρόσφατες συνομιλίες που είχαμε με τους Γερμανούς ομολόγους μας εκεί και οι προτάσεις τους υποβάλαμε ήταν σημαντικές. Συνομίλησα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Υγείας. Μακάρι να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι συνομιλίες. Είχαμε και στο παρελθόν κρίσεις τέτοιες, αλλά τις ξεπεράσαμε», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Γίναμε μια από τις πιο επιτυχημένες χώρες χάρη στα μέτρα που λάβαμε. Είμαστε μια από τις χώρες με το καλύτερο σύστημα και υποδομές Υγείας στον κόσμο», υποστήριξε μετά τον Τούρκο πρόεδρο κι ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Νέα