Ερντογάν: Προσπάθησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο

Συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων έδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερνοτγάν, ο οποίος μιλώντας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» τόνισε πως «έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικότερα, λίγες ώρες μετά τη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισήμανε στον Τούρκο πρόεδρο την αναγκαιότητα του διαλόγου στη βάση του διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των διαφορών στην περιοχή, ο Τ. Ερντογάν έστρεψε εκ νέου τα βέλη του προς την Ελλάδα.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε πως «η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δηλώσεις Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα