Ερντογάν: Οι ψηφοφόροι θα λάβουν την καλύτερη απόφαση για την Κωνσταντινούπολη

Την εκτίμησή του ότι οι ψηφοφόροι που προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή του νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης θα λάβουν την καλύτερη απόφαση για την πόλη, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι θα λάβουν την καλύτερη απόφαση για την Κωνσταντινούπολη. Καλή τύχη σε αυτό,” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος αφού ψήφισε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης (Uskudar).

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η προσέλευση στις δημοτικές εκλογές θα είναι αυξημένη, ενώ ανέφερε ότι θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

Εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Κωνσταντινούπολη προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την εκλογή νέου δημάρχου στις επαναληπτικές εκλογές, μετά την ακύρωση του αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και τη νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης.

Η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκε σε ένα τεστ αποφασιστικής πολιτικής σημασίας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) μετά την απώλεια του ελέγχου της δημοτικής αρχής, πριν από τρεις μήνες, στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, που αποτελεί και το κύριο οικονομικό της κέντρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Νέα